NAGELBEUGELTECHNIEK

Wanneer u last heeft van een ingroeiende- of rondgroeiende nagel of wanneer u een likdoorn in de nagelwal hebt, kan het plaatsen van een nagelbeugel uitkomst bieden. Dit is de beste methode om de groei van een nagel te reguleren en de druk op het omliggende weefsel te verminderen. Het doel van de nagelbeugel is om -over een periode- de oorspronkelijke vorm van de nagel te herstellen.

Bij nagelbeugeltechniek wordt er een beugel (een dun metalen draadje of een kunststof stripje) over de nagel geplaatst. Deze zorgt ervoor dat de zijkanten van de nagel uit de nagelwal gehouden worden. Op deze manier wordt de nagel gedwongen om anders te gaan groeien. De beugel wordt met een gel of nagellijm op de nagel vastgezet, waardoor deze er niet af kan vallen. Nagelbeugeltechniek wordt alleen toegepast door voetverzorgers die zich hierin gespecialiseerd hebben. De behandeling is in de meeste gevallen vrijwel pijnloos.

Heeft u last van een ingroeiende- of rondgroeiende nagel of heeft u een likdoorn in de nagelwal? Maak dan gerust een afspraak. Maak een afspraak
De nagelbeugel wordt gefixeerd met een gel die door middel van UV-licht uithardt.